Kingmaschool zet Speel en beweegpauze in

Sinds 26 oktober jl. zet de Kingmaschool Speel en Beweegpauze in om het speelklimaat te stimuleren. Dit gebeurd in samenspraak met Sportivate.

Sportivate levert totale ontzorging op het schoolplein waarbij de groei en ontwikkeling van elk kind centraal staat. Buitenspelen zou een vak op school moeten zijn, zo zei Johan Cruyff. Sportivate maakt van deze droom werkelijkheid door kinderen weer in beweging te zetten en van hieruit weer hun natuurlijke drang naar spel aan te wakkeren. Bij hun mogen kinderen stromen, meanderen, niet recht op het doel af maar ontwikkelgericht. Hierin activeren en stimuleren zij het kind, maar coachen zij het tegelijkertijd om tot zelfstandig spel te komen. Een stapje naar voren om er twee achteruit te zetten, zodat het kind de ruimte krijgt om vrij te spelen.
  • Knipsel